Monica Tarța

The world is my backyard

#Construim

Mă întreabă multă lume cum pot să alerg atât și de ce îmi place așa de tare. Vă invit să vedeți. Mă refer mai ales la voi, cei care mi-ați zis că nu ați putea să alergați, că ați încercat, că nu vă place, că aveți o reacție alergică și transpirați, vă înroșiți, nu mai puteți respira, vă opriți după 50 de metri și vă dați seama că nu vă place exercițiul fizic deloc.

Pe cuvântul meu, eu cred că pot face pe oricine care crede că nu poate sau nu vrea sau nu i-ar plăcea, să alerge. Sunt atât de sigură pentru că am fost exact ca voi. Exact. Unele lucruri nu pot fi înțelese dacă nu treci prin ele, iar toleranța e mai firească atunci când simți organic prin ce trece și celălalt.

*

Unul dintre cel mai frumoase proiecte pe care le-am văzut este #construim. Alex îi ajută pe cei de la Habitat, implicîndu-se în proiectul lor, Big Build. Big Build ajută comunitățile sărace, construindu-le și reabilitându-le case și centre de educație. Pentru că, vedeți, ei nu au ceea ce nouă ni se pare firesc: o casă din care să citim articolul ăsta și o școală pe o rază de 500 de metri.

Proiectul este la a treia ediția și s-a desfășurat mereu în preajma zilei mele de naștere. Din cauza asta nu am reușit să merg în ceilalți doi ani, dar anul acesta mi-am dorit foarte tare (și pentru că îmi place să fac ceva pentru lucrurile pe care le vreau) și de abia aștept să bat un cui pentru siguranța și confortul cuiva.

Cel mai frumos cadou pe care mi-l puteți face este să mă ajutați să strâng niște bani care vor merge direct la comunitatea din Vizurești: pentru un dispensar, o școală, o casă de cultură, o grădiniță. Eu ofer ore de alergat cu mine, cui va licita cel mai mult. Licitația pornește de la 50 de lei, iar eu voi ajuta să alerge persoana care va licita cel mai mult, până joi, 10 Octombrie – licitația se derulează aici.

*

De ce ai vrea să alergi cu mine? Pentru că este incredibilă senzația de a face ceva ce înainte nu puteai. Pentru că este sănătos, și asta este foarte sexi, pentru că îți va modela un corp frumos, și asta este firesc să avem cu toții. Mai ales pentru că o să-ți elibereze toate acele endorfine, serotonine și dopamine de care ai auzit și fără de care nu putem fi fericiți. Creierul tău o să le elibereze la comandă, pista este un ascultător foarte bun, și la un moment o să râzi ca atunci când te îndrăgostești.

2 Comments

  1. Foarte frumos scris! Big Build e la a cincea editie anul acesta :D

  2. Hei.
    Pentru mine sedentarismul a devenit o adevarata problema.
    Pentru ca ai experienta, ce crezi ca m-ar motiva cel mai bine sa ies la alergat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2021 Monica Tarța

Theme by Anders NorenUp ↑