Monica Tarța

The world is my backyard

(110)

Uneori aş vrea să-i iau pe oameni şi să le explic că viaţa nu e binară. În politică, sexe, religie sau sexualitate. Că nu există bine şi rău ca în basme atunci când vor ei să judece ce se întâmple în jur, şi că doar pentru că suntem setaţi să etichetăm lucrurile “ca noi” şi “diferit de noi”, nu înseamnă că doar aşa sunt ele. I-aş scutura pe oameni să înţeleagă toate astea, dar nu e treaba mea ce fac ei. Normalitatea este cel mai versatil lucru. Este infirmată de bariere culturale, nu de adevăruri absolute.

Dar e bine că avem valori. Valorile ne dau un contur, în primul rând, pentru noi înşine. Pentru că eu cred că suntem din toate, şi dacă n-am avea valori, am da pe afară. Aşa ne menţinem într-un eu, în vreme ce din toate sunt ghidate cu un sens. De asta, atunci când nu avem valori, ne spun ceilalţi care sunt ele şi iese la suprafaţă în fiecare zi altceva. Apoi nu mai înţelegem nimic.

“They’re certainly entitled to think that, and they’re entitled to full respect for their opinions… but before I can live with other folks I’ve got to live with myself. The one thing that doesn’t abide by majority rule is a person’s conscience.” Harper Lee, To Kill a Mockingbird

1 Comment

  1. Este simplu, nu ii bagi in seama. Iar daca nu te lasa ei in pace ii explici pe fata ca nu-ti aduci aminte cand te-a interesat parerea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2021 Monica Tarța

Theme by Anders NorenUp ↑